Llibres per bebès

A partir del moment en que consideris oportú, li pots presentar llibres al teu nadó.

No hi ha cap edat mínima per iniciar el contacte amb la lectura, o amb el gaudir d’un bon conte o unes imatges il·lustrades.

Tots estem programats per aprendre el llenguatge i l’interès per escoltar la veu apareix des del moment en que l’audició ha madurat prou com per sentir-hi (i això succeeix -en condicions saludables- dins del ventre de la mare).

Per això no et faci res oferir-li lectures quan en tinguis ganes, encara que pensis que és massa petit/a.

Això sí, depenent del moment maduratiu en el que es trobi el teu bebè podràs observar que hi té més o menys interès. Per exemple, si tot just ha descobert que es pot desplaçar difícilment s’interessarà pels contes que li puguis explicar perquè preferirà moure’s i explorar el seu cos tant com pugui.

Quins llibres li puc oferir?

Associem contes per nadons amb llibres de tela, i no és una condició necessària. De fet, si només et planteges aquesta opció t’estaràs limitant i difícilment trobaràs contes que puguis gaudir explicant histories al teu fill/a.

Sóc mare i he estat fent molta recerca per trobar llibres i contes que m’agradin, i no és fàcil.

Per això et deixo un llistat del que més m’ha agradat i, a més a més, t’explico com pots utilitzar-los d’altres maneres diferents a les habituals.

Pica a cadascun dels enllaços per tenir més informació.

El Arenque Rojo (de 0 a 5 anys per la lectura – de 6 anys en endavant per imaginar i crear contes)

Aquest conte és gran, de  la mida d’un portàtil girat (com si el teclat fos una pàgina i la pantalla una altra pàgina).

Les seves pàgines són gruixudes i resistents.

Ves amb compte que que a la última plana hi conté un sobre enganxat i es podria trencar fàcilment. A dins seu hi ha un llibret amb histories escrites per si vols llegir-les (aquest punt el recomano per nens més grans perquè el text és complex, a partir dels 6 anys).

Disponible en castellà.

Més informació sobre El Arenque Rojo aquí.

Dudú, on ets? (de 0 a 3 anys)