Sobre Pescaparaules

L’espai dedicat a les paraules

Pescaparaules és el centre de logopèdia per a nens i nenes a partir dels 3 anys i per a adults que no poden expressar lliurement tot el que voldrien.

Sóc la Cristina, la responsable de tot plegat i el que t’ofereixo són sessions individuals de logopèdia basades en aconseguir:

  • Elaborar frases en les que pugui expressar tot allò que vulgui.
  • Llegir en veu alta qualsevol classe de text.
  • Pronunciar degudament, de manera que tothom m’entengui.
  • Tenir una conversa amb qui vulgui sense perdre el fil del que em diuen.
  • Poder deixar per escrit tot allò que desitgi, sigui llarg o curt.

Fem sessions individuals per atendre acuradament cada cas. Per això sempre es fa una primera visita abans d’iniciar la logopèdia o demanar qualsevol prova prèvia.

 

 

Com són les sessions?

Fem activitats específiques per entrenar la capacitat intel·lectual que volem estimular o recuperar. Imagina’t que es plantegen incògnites que s’han de resoldre. El paper del logopeda consisteix en guiar i si cal, donar pistes fins trobar el camí que condueix a la resposta.

Treballem molt mitjançant el sistema de punts, de manera que cada vegada que algú s’acosta a la resolució d’un plantejament, obté una peça que reforça la sensació que va pel bon camí. És per això que molts nens tenen la sensació que venen a jugar.

Si no hi ha cap negativa, a les sessions només hi ha dues persones: terapeuta i pacient.

Un aspecte que has de tenir molt present és que no fem classes de repàs escolar. No som mestres i no tenim la formació per ensenyar la matèria que es fa a l’aula. En logopèdia el que es busca és que l’alumne aprengui per sí sol, sense necessitar l’ajut de ningú.

De fet, al centre busquem la manera perquè el teu fill focalitzi els seus esforços en comunicar-se (verbalment sempre que sigui possible), i per tant no se’ls demana que posin atenció a aspectes d’educació bàsica com seria per exemple seure recte a la cadira o guardar les joguines. Pensa que sovint també trenquem algunes normes socials per donar més joc a l’activitat plantejada.

Una de les prioritats és que deixi de dependre de tu. Aconseguim que ell/a s’expressi lliurement perquè ens comprometem a “no fer-li peixet” i demanar-li tant com pugui donar sempre tenint en compte fins on pot arribar.

El que et puc assegurar

M’agrada treballar amb les paraules, i si detecto que no et puc ajudar t’ho faré saber ben aviat.

Sempre proposo una primera visita sense compromís per situar-nos i valorar la necessitat real. Anirem al gra.

Si sou constants, els primers canvis apareixeran abans dels 3 primers mesos d’haver començat les sessions.

Fer logopèdia és una de les millors inversions que pots fer pel vostre futur. Mira què en diuen les famílies que ja han vingut aquí.