45 minuts, per què?

La majoris de les sessions de logopèdia duren 45 minuts, t'explico per què.

Quan aprenem, el que fem és relacionar els nous conceptes -desconeguts fins aleshores- amb els que ja coneixem bé amb anterioritat.

Per això normalment es parla de coneixement en forma de xarxa, perquè anem creant un fil conductor de la informació que anem recopilant.

D’aquesta manera tot ho entenem molt millor.

Aquest procés és complex i requereix atenció.

Aquesta atenció té un límit, i s’ha vist -gràcies a diferents estudis- que 45 minuts és el temps idoni per aprofitar bé els nous conceptes.

Més temps significa una devallada de la informació que som capaços d’emmagatzemar, és per aquest motiu que no recomanem passar d’aquests tres quarts d’hora.

Només ampliem uns minuts si les el nen està a punt de fer un salt endavant i la seva concentració la pot mantenir una estona més.

De vegades, en canvi, es recomana fer sessions de 30 minuts, i això pot ser degut a dos motius:

  1. Que sigui difícil aconseguir l’atenció durant més temps.
  2. Que el treball sigui més físic que no pas mental; és a dir que el treball sigui muscular (els músuls de la cara també s’exerciten).

I és que encara que el que nosaltres veiem sigui una mala pronunciació, no sempre la solució serà la mateixa.

Alguns cops necessitarem fer un treball muscular de llavis, llengua i galtes i d’altres el treball serà més mental (reorganització de les paraules).

En el primer cas fem 30 minuts i en el segon 45 minuts.

Vols saber quin és el teu cas?

Informa-te’n aquí.

    Utilitzaré les dades que em facilitis amb la finalitat d'enviar-te informació sobre els meus serveis i productes. Has de marcar la casella per autoritzar-me'n, del contrari no podré enviar-te res. La responsable de tractar les teves dades seré jo mateixa, Cristina Avecilla. Només compartiré -sempre de forma segura- amb els proveïdors que utilitzo per enviar-te correus electrònics i amb GoogleAnalytics. Pots canviar d'opinió i accedir, modificar o suprimir des del correu info@pescaparaules.cat. Tens més informació a la meva política de privacitat i a les condicions legals.