Comprensió lectora amb els dies de la setmana

El pas del temps és un dels conceptes més abstractes i complexes que hi ha a l’hora d’entendre com funcionen les paraules que utilitzem per expressar-nos.

Sovint els problemes de comprensió lectora apareixen perquè el text que llegeixen els alumnes inclou paraules tan abstractes com ahir, avui o demà.

Perquè encara que siguin paraules del dia a dia i que segur que se saben de memòria, entendre el seu significat verdader no és tan fàcil.

Per comprendre el que llegeixen quan es troben amb un text que els parla d’un concepte temporal, l’alume ha de saber-se situar i traslladar-se mentalment en el passat, el present o el futur en funció del temps verbal que hi hagi en cada nucli de la informació presentada.

Pots ensenyar a situar-se temporalment als teus alumnes fent jocs manipulatius com els que veuràs al vídeo d’aquí sota.

Veuràs que aquesta mena d’activitats funcionen molt bé i permeten manipular i entendre la informació del que llegeixen, de manera que després de fer aquesta mena de jocs la comprensió lectora millora considerablement.

Parlem sobre com exemplificar aquest pas del temps amb els dies de la setmana.

Mira el vídeo i si t’agrada, comparteix-lo!

Arraveure!

 

Cristina.

 

Per cert! Aquest vídeo és un fragment curt del taller sobre Comprensó Lectora a partir de la Manipulació. Si vols saber-ne més pica dins d’aquest enllaç.

Add A Comment