Nens que confonen les festivitats de Setmana Santa i Sant Jordi

Aquest any Sant Jordi arriba just després d’uns dies de festa i el centre de Cardedeu s’omplirà de llibres i roses, com cada any.

El fet que aquesta festivitat coincideixi amb el dia després de mones pot fer que alguns nens creguin que Sant Jordi forma part de Setmana Santa.

Per què podria ser?

Memoritzar com i quan se celebra una festivitat concreta és tant o més complicat com aprendre’s els dies de la setmana, els mesos o les estacions de l’any.

És cert que és fàcil que els nens recordin què hi passa per Sant Jordi (el centre de Cardedeu només s’omple de llibres i roses un cop l’any); el que és difícil és saber en quin moment passa.

Precisament el fet que se celebri una festivitat anualment és el que fa difícil recordar-la.

Els nens necessiten uns quants anys per tenir el record de la festa.

Imagina que el teu fill té 5 anys i cada any heu passejat per Cardedeu el dia de Sant Jordi.

Tu li dius que anireu a fer un volt pel centre i veureu les parades de llibres i roses, com heu fet sempre.

Probablement el teu fill no recorda què va passar el 23 d’abril del l’any passat, però vulgui recordar aquesta fita i es comenci a fixar en els detalls.

Uns dies abans, a l’escola han treballat la llegenda amb tots els nens de classe. I vosaltres us heu apuntat a activitats relacionades amb Sant Jordi que feien a la biblioteca de Cardedeu.

El teu fill ho analitza tot i fa aquesta relació:

Treballem la llegenda de Sant Jordi –  tots els nens fem festa al cole – després de les vacances també és un dia festiu.

I aleshores, el teu fill creu que aquesta és la idea que es repetirà cada any.

I si ningú no diu el contrari, no serà fins passats uns quants anys que no caurà en que aquella idea que s’havia format era equivocada.

Poden passar bastants anys fins que no se’n adoni, perquè quan sentim que hem après alguna cosa el difícil és rectificar.

Aquesta relació s’haurà convertit en una veritat equivocada, i costarà més esforç rectificar que no pas mantenir-se en la primera idea que havia cregut ser la certa.

Reconeixes aquestes veritats equivocades en el teu fill?

De vegades els nens no veuen alternativa al que han après i apareixen problemes de comunicació tant a casa com a l’escola.

Et puc ajudar a re-aprendre.

Només m’ho has de dir.

Truca’m al 630 685 990 o envia’m un correu.

    Utilitzaré les dades que em facilitis amb la finalitat d'enviar-te informació sobre els meus serveis i productes. Has de marcar la casella per autoritzar-me'n, del contrari no podré enviar-te res. La responsable de tractar les teves dades seré jo mateixa, Cristina Avecilla. Només compartiré -sempre de forma segura- amb els proveïdors que utilitzo per enviar-te correus electrònics i amb GoogleAnalytics. Pots canviar d'opinió i accedir, modificar o suprimir des del correu info@pescaparaules.cat. Tens més informació a la meva política de privacitat i a les condicions legals.