T’explico com pots fer-ho perquè surtin els primers sons d’una forma espontània amb la teva ajuda.

Pot ser que en aquestes estratègies que t’explico alguns dies funcionin molt bé i d’altres no. No t’amoïnis, és normal.

Vídeo sobre com treure la A i el buf.

Per controlar el moviment dels llavis, les galtes i la sortida del so pots provar d’imitar activitats que s’han repetit durant molt temps durant la infància o de forma continuada.
Els dos exemples que et poso són utilitzant una cullera per treure la A de forma controlada i una espelma per treure el buf.

Vídeo sobre què has de fer si entra en bucle

De vegades passa que surt una paraula o una “paraula inventada” i la repeteixen una vegada i una altra. És a dir que no poden dir-la un cop i prou.
Si passa això és important tallar-ho, ja que entrar en bucle impedeix la sortida de les altres paraules.

Que el teu pare o la teva mare hagi tingut un ictus és un cop molt dur. Si a més a més perd la capacitat de comunicar res aquesta és, potser, de les pitjor situacions en les que et trobaràs mai com a fill/a.

Aconseguir que torni a parlar. Comptar amb la seva opinió i saber què pensa és el millor regal conjunt que us podeu fer.

Et puc donar un cop de mà. Només m’ho has de dir i busquem la millor fòrmula.

  Utilitzaré les dades que em facilitis amb la finalitat d'enviar-te informació sobre els meus serveis i productes. Has de marcar la casella per autoritzar-me'n, del contrari no podré enviar-te res. La responsable de tractar les teves dades seré jo mateixa, Cristina Avecilla. Només compartiré -sempre de forma segura- amb els proveïdors que utilitzo per enviar-te correus electrònics i amb GoogleAnalytics. Pots canviar d'opinió i accedir, modificar o suprimir des del correu info@pescaparaules.cat. Tens més informació a la meva política de privacitat i a les condicions legals.

  Vídeo sobre treure el so – el que has de tenir en compte

  El més important de tot és que els sons vagin sortint. Per aquest motiu tant fa si la paraula la diu malament. L’important és que digui, no com ho faci. Evita corregir i preneu-vos com una victòria cada vegada que superi un obstacle, com és el fet de dir una síl·laba o simplement un so.

  Què pots fer si es nega a fer les activitats

  Despertar a l’hospital, que et vinguin a veure i de sobte se adonar-te que no pots dir ni hola. No perquè no et deixin, sinó perquè no saps com ho has de fer per coordinar pensament i llavis. Sentir impotència, malestar, ràbia, odi, por, incertesa…. Amb aquesta barreja d’emocions no és estrany que es negui a col·laborar. T’explico què pots fer perquè s’animina fer les activitats que li proposes.

  Vídeo sobre l’important que és no cridar quan els parlem

  Perdre la capacitat per parlar no és igual a sentir-hi menys. Potser necessita entrenar l’audició, però no perquè no hi senti sinó perquè barregi sons molt propers entre sí i els confongui fàcilment. Baixar el volum quan li parleu ajudarà a millorar el vostre dia a dia i també facilitarà la recuperació de les paraules.

  Add A Comment