Saps quines són les etapes per les quals passa un nen des que neix fins que arriba a aprendre a parlar com un adult?

Si vols saber algunes curiositats sobre com es percep el món des del punt de vista d’un nen, aquí tens un llistat sobre alguns dels canvis que fan i els reptes que troben els nens i les nenes mentre van creixent.

 

Nounats: l’audició dels més petits ja està força desenvolupada, però aquesta no madurarà fins que compleixin els 4 anys. Als primers dies de vida un nadó ja diferencia la veu de la seva mare respecte a la veu d’una persona desconeguda. La seva visió, per contra, encara és molt deficitària i haurà de passar un temps fins que es desenvolupi la capacitat visual.

 

1r mes: s’observa que els nadons d’1 mes tenen preferència pels colors blancs perquè és amb aquest color que s’aconsegueix millor el contrast.

 

A partir del 2n mes: comença el reconeixement de cares i la sensibilitat al moviment. Això facilita que comenci a compartir i a intercanviar les expressions emocionals. És en aquesta època també quan el bebè comença a fer sons per plaer.

 

6 mesos: la criatura ja gaudeix dels canvis de cares que fan els adults. És una etapa en la qual les emocions afloren i podem veure clarament si està alegre o disgustat. Coincideix aquesta edat en l’aparició de la por, que la podem trobar als desconeguts o a les alçades, per exemple.

 

8 mesos: comencen les ganes de comunicar-se amb els altres amb una intenció concreta.

 

Quan els infants juguen amb els sons o ja parlen, sovint trobem que alcen el to de veu de forma excessiva, i és que distingir el que és so del que és soroll és l’habilitat auditiva que més es triga a assolir; pot trigar fins als 10 anys!

 

10 – 12 mesos: comencen les primeres paraules! Sovint podem trobar que són paraules inexistents, que se les inventen, però així és com sol començar el seu inici i és completament normal que això passi.

 

Des de l’any fins als 3 anys: comença la fantasia, creant per exemple el seu món imaginari.

 

3 anys: comença a preguntar pel significat de tot. És l’etapa típicament coneguda en la que els nens i les nenes no paren de preguntar “I per què…?”

 

Entre els 3 i els 4 anys: comença a fer promeses, tot i que encara no n’entén el significat real. Trigarà de fet uns quants anys a entendre-ho, ja que no és fins als 8 o 9 anys que no comprenen que si han promès alguna cosa és que hi ha d’haver un compromís.

 

A partir dels 5 anys s’adonen que el to en què parlin (més alt o més baix) pot tenir connotacions diferents, i per tant els altres poden interpretar missatges contraris segons si la frase es fa en un to més agut o més greu.

 
 
 
 
 
 
T’ha agradat aquest article?
 
Si vols valorar-lo, fes clic sobre les estrelles que veus aquí sota.
 


 
 
I si el que vols és compartir-lo només cal que pitgis sobre la icona que prefereixis.
 

Si tens qualsevol dubte, aquí tens el meu contacte.

La primera és gratuïta.

Reservem 60 minuts per resoldre tots els dubtes sense compromís.

Truca’m al 630 685 990 o envia’m un correu per aquí mateix.

    Utilitzaré les dades que em facilitis amb la finalitat d'enviar-te informació sobre els meus serveis i productes. Has de marcar la casella per autoritzar-me'n, del contrari no podré enviar-te res. La responsable de tractar les teves dades seré jo mateixa, Cristina Avecilla. Només compartiré -sempre de forma segura- amb els proveïdors que utilitzo per enviar-te correus electrònics i amb GoogleAnalytics. Pots canviar d'opinió i accedir, modificar o suprimir des del correu info@pescaparaules.cat. Tens més informació a la meva política de privacitat i a les condicions legals.