Tens una mostra per presentar mica en mica les lletres perquè la descodificació lectora (escoltar el so de les síl·labes i paraules que se’ns presenten) es faci d’una forma  gradual.

Dins del document hi trobaràs 7 nivells de dificultat, començant per la lectura de síl·labes directes (la més senzilla de totes) i acabant amb la lectura de paraules de més de 3 síl·labes.

Aquesta mena d’exercicis estan pensats per a repetir-los en diverses ocasions amb l’objectiu d’entrenar la lectura global de les paraules, és a dir que l’alumne sap què hi ha escrit a simple cop d’ull perquè ha vist la paraula (i escoltat!!) moltíssimes vegades, i per tant s’ho sap de memòria.

Et recomano que utilitzis aquesta mena d’exercicis després d’haver practicat jocs sense lletres per assegurar que els alumnes estan preparats per veure i escoltar les lletres.

Veuràs que a mesura que avança el nivell de dificultat algunes lletres estan més clares que d’altres. Això està pensat estratègicament per tal de facilitar a l’alumne la lectura seguida de la paraula o síl·laba que se li presenta.

Espero que t’ajudi a avançar en l’aprenentatge de la lectura 😊

P.D.: Abans d’imprimir el document sencer planteja’t si et serviran totes les planes.

No és necessari començar pel principi, podeu fer-ho des de qualsevol dels nivells que es presenta.