La vaca sense llet

Aquest conte el vaig escriure quan començava com a logopeda, als principis de Pescaparaules. Al 2013. No estava a Cardedeu encara.

Els primers anys me’ls vaig passar creant material, i pensava que mai pararia! De fet és una de les tasques que acostuma fer un logopeda, perquè adaptem totes les activitats a la nostra manera.

Crec que aquest conte es va perdre entre tant material perquè no em sona haver-lo utilitzat mai.

Ara em topo amb ell i em fa gràcia compartir-lo amb tu.

És un conte molt senzill. Te’l deixo per si el vols llegir 🙂

Hi havia una vegada una vaca que no podia fer llet. Com que no podia fer llet, la gent no se l’estimava igual perquè deien que les vaques serveixen per donar llet.


La vaca, que es deia Margarida, va buscar per Internet com podia fer llet, i va trobar que havia de:


                        > ser mare


                        > menjar bé


                        > i escoltar bona música cada dia, per ser més feliç


La Margarida ja era mare i menjava les herbes més bones del prat de casa seva, i la música que escoltava era la mateixa que escoltaven les seves companyes vacunes, que sí que feien llet.


La Margarida no sabia com fer llet i es va posar molt trista. Sentia que ningú l’estimava, i va marxar de casa seva. Quan va arribar a la vall, va conèixer una gallina que no ponia ous, i aquesta li va dir que era molt feliç perquè gràcies a això, havia descobert que sabia fer moltes altres coses igual de bones com tenir pollets; per exemple, ensenyar a llegir als pollets.

Des d’aleshores, la vaca Margarida va saber que el més important és fer allò que saps amb entusiasme, i que si ajudes als altres, t’estimaran, i el més important de tot: t’estimaràs a tu mateix i no deixaràs que el que pensin els altres et prengui l’alegria.