Per què els superherois llegeixen millor

Cada dia, a tota hora, hi ha nens i nenes que imaginen ser superherois.

Arramben les quatre coses que tenen al seu abast i en un tres i no res transformen la seva àrea de joc en un lloc ple d’aventures.

Sé d’alguns nens i nenes que no acabarien mai aquest joc. Que s’hi passarien hores i hores inventant i recreant situacions de mil i una formes.

El seu joc esgota, i no pas perquè es moguin amunt i avall tota l’estona, sino més aviat perquè estan posant a prova els límits infinits de la imaginació.

Exercitar la ment fins al límit és una activitat intel·lectual que consumeix molta energia i que proporciona, a curt i llarg termini, una millor experiència lectora. 

Per què?

Doncs perquè transformar la realitat en símbols, que és el que es fa davant del joc simbòlic, ens permet accedir a nous codis d’informació.

Quan llegim sortim de la nostra realitat més evident (espai físic que podem veure i tocar amb les nostres mans) i ens endinsem dins d’un mon imaginari que connecta idees compartides.

La lectura és un nou codi de comunicació molt complex que cal aprendre i interpretar constantment.

Imaginar és una activitat molt poderosa i no tots els nens i nenes han descobert com fer-ho per gaudir del joc que va més enllà de la manipulació de les joguines.

El joc simbòlic té moltes capes d’aprenentatge i descobrir-les obre les portes de bat a bat al món imaginari i la lectura.

T’explico què pots fer per guanyar qualitat en el joc i facilitar la comprensió lectora i els aprenentatges als teus alumnes al taller d’aquest dissabte dia 20 a les 9.30h.