Esbrina si el que necessites és fer classes de repàs escolar o no. A Cardedeu hi ha altres opcions més atractives tant pels nens com per tu.

Esbrina si el que necessites és fer classes de repàs escolar o no. A Cardedeu hi ha altres opcions més atractives tant pels nens com per tu

Busques classes de repàs escolar per Cardedeu perquè millori les notes aquest trimestre, o per preparar-lo de cara al curs vinent.

Un professor particular per fer reforç, sigui a casa o en una acadèmia, hauria de ser la última opció i en canvi és el primer que ens ve al cap.

Perquè el teu fill millori el rendiment acadèmic i es converteixi en un estudiant autònom busca alternatives diferents a tot el que impliqui repassar la lliçó i repetir el mateix que ja ha fet anteriorment.

Si el teu fill és menor de 12 anys (encara no va a l’institut) el més segur és que el que necessiti no sigui fer classes de repàs escolar, sinó altres activitats.

El professor particular com a última opció

Si un nen ho té difícil per aprendre és perquè ha d’entrenar alguna habilitat que ara per ara no té prou exercitada, i aquest fet li impedeix millorar els resultats acadèmics.

Aquesta habilitat pot ser molt diversa, i va des de la capacitat per mantenir l’atenció fins a l’entrenament auditiu o visual (això no s’entrena fent classes de repàs escolar, sinó fent altres activitats).

Entre aquestes activitats està la logopèdia, però no és la única opció que tens.

Per exemple, si el teu fill treu males notes perquè es dispersa de seguida pot fer natació, judo o dibuix.

Totes elles són activitats que relaxen i ajuden a tenir més capacitat d’atenció i concentració (sempre i quan el nen gaudeixi d’aquesta manera).

Repassar el que ja s’ha fet a les classes anteriors no és garantia que els nens aprenguin per sí sols

El repàs escolar centra els seus esforços en entendre i memoritzar una matèria en concret. Això significa que l’aprenentatge assolit només li serveix per aprovar un temari determinat.

Fer repàs escolar és la forma més ràpida d’ajudar als nens a aprovar un examen, però a la vegada és la forma més lenta d’ajudar-lo a aprendre per sí sol.

Si en comptes de repàs escolar, el teu fill fa activitats alternatives que l’ajudin a potenciar allò que necessita estimular, els nous assoliments repercutiran d’una forma global en els seus aprenentatges.

Per exemple, si el teu fill és tan tímid que no s’atreveix a participar a classe fins al punt que deixa de preguntar dubtes importants que li han aparegut, fer teatre pot anar-li molt bé.

Planteja’t ben bé què és el que necessites i què és el que vols realment per triar la opció més adequada.

Totes les activitats extraescolars son bones pels nens sempre i quan les gaudeixin.

I ajudaran en major o menor mesura a millorar les qualificacions acadèmiques en funció de quin sigui el motiu que li impedeixi treure bones notes.

Els nens han d’independitzar-se dels suports que els oferim per sentir-se intel·ligents, gaudir dels aprenentatges i sentir-se realitzats

Un nen que dedica unes hores setmanals a repetir una lliçó que no ha entès probablement està reproduint de nou les tècniques que no li funcionen per aprendre per sí sol.

Això fa que tingui la percepció que aprendre és difícil.

Si, per contra, un nen aprèn noves tècniques per processar millor la informació que li arriba a l’aula (a través dels llibres o a partir de les explicacions dels mestres) aprendre deixa de suposar un esforç i passa a ser fàcil.

El millor professor de repàs escolar que pot tenir un nen és un company de classe

Almenys això és així per tots els nens que van a una escola de Cardedeu, ja que la metodologia que utilitzen totes les escoles del poble posa èmfasi en la cooperació entre els companys i evita la competició.

I quan es propicia la participació de tot l’alumnat és molt més fàcil que tots els nens i nenes s’impliquin en els estudis i col·laborin els uns amb els altres.

classes particulars cardedeu

La percepció que tenim quan qui ens ajuda és un company en comptes d’una autoritat és molt diferent.

Rebre l’ajuda d’un company de l’aula afavoreix el fet de sentir-se capaç de resoldre per sí sol exercicis similars.

A més a més, el company de classe és qui millor sap entendre en quin punt s’ha perdut un  nen o una nena mentre el mestre estava explicant la lliçó.

Com saber la millor alternativa al repàs escolar

Planteja’t ben bé què és el que necessites i què és el que vols realment.

Si saps per què està traient males notes, aleshores busca activitats que ajudin a millorar aquest aspecte.

Potser treu males notes perquè esteu passant per una mala època a casa i el teu fill o la teva filla està preocupat.

Si és així, què tal si li proposes fer alguna activitat que relaxin?

A Cardedeu hi ha un ventall molt gran d’opcions. Pot fer música, dansa o circ, per exemple.

Totes aquestes activitats, en no ser purament acadèmiques, ajuden al desenvolupament general i això repercuteix positivament en els aprenentatges.

I si no saps per què està traient males notes, esbrina-ho i a partir d’aquí actua.

professor particular cardedeu

Per esbrinar-ho el millor és que consultis a un professional que s’adapti al que necessiteu.

On anar?

Si de normal et mous per Cardedeu, busca primer per Cardedeu. És molt més coherent pel teu fill anar al mateix poble on hi teniu relació que no pas fer el contrari.

I també és la millor forma de normalitzar la visita a un professional extern.

Per decidir a quin professional anar, plantejat si el teu fill o la teva filla…

S’ensopega fàcilment (sovint penses que és molt patós), consulta a un psicomotricista.

Ha canviat els hàbits alimentaris en poc temps sense motiu aparent, consulta a un psicòleg.

Escriu sobre paper d’una forma molt desordenada (lletres de diferents mides i és molt difícil que faci la línia recta), consulta a un optometrista.

Fa errors de comprensió lectora, consulta a un logopeda.

Cada professional t’orientarà i et guiarà perquè els aprenentatges deixin de ser un problema.

Si el teu cas està relacionat amb els problemes de comprensió lectora omple el formulari que tens aquí mateix i busquem dia i hora per posar-hi solució.

    Utilitzaré les dades que em facilitis amb la finalitat d'enviar-te informació sobre els meus serveis i productes. Has de marcar la casella per autoritzar-me'n, del contrari no podré enviar-te res. La responsable de tractar les teves dades seré jo mateixa, Cristina Avecilla. Només compartiré -sempre de forma segura- amb els proveïdors que utilitzo per enviar-te correus electrònics i amb GoogleAnalytics. Pots canviar d'opinió i accedir, modificar o suprimir des del correu info@pescaparaules.cat. Tens més informació a la meva política de privacitat i a les condicions legals.

    Add A Comment