Sessions telemàtiques de logopèdia fins a nou avís

La rapidesa amb la que s’està estenent el Coronavirus fa que en menys de 24h ens hàgim hagut de re-adaptar als canvis en les sessions de logopèdia.

Des de divendres dia 13 fins a nou avís totes les sessions de Pescaparaules es faran per Internet. Si bé sabem del cert que tenim un mínim de 15 dies, les probabilitats que aquesta situació s’allargui en el temps són probables.

Et responc algunes de les qüestions més freqüents que et poden sorgir:

Com es faran les sessions?

Seguirem fent les sessions de forma individual i personalitzada, amb la diferència que ara ens veurem a través de la pantalla.

Jo com a logopeda aniré donant indicacions al teu fill/a i ell/a haurà d’anar seguint el que li vagi demanant.

Probablement li demanaré que tingui a mà una llibreta i un llapis o bolígraf per anar apuntant allò que jo li demani.

Utilitzarem recursos diferents com són imatges (que les pot veure quan comparteixo la pantalla de l’ordinador o a través de la càmera), peces abstractes per fer joc simbòlic,material audiovisual divers, el dibuix o el propi cos.

Què cal per fer la sessió per Internet?

Necessites tenir un dispositiu amb accés a Internet (mòbil, ordinador o tauleta).

Acordarem quina plataforma utilitzar per mantenir-nos ben connectats. Tenim diferents opcions, per algunes es requereix tenir una App descarregada així com un registre, i en d’altres no.

És preferible que durant la sessió un adult estigui disponible per si hi ha qualsevol problema de connexió poder donar un cop de mà.

Des de Pescaparaules hem escollit la plataforma Zoom, que requereix la instal·lació d’una App gratuïta i no cal registre. L’elecció d’aquesta plataforma es deu a la confiança envers el servei que ofereix (minimitzant les probabilitats que el sistema es pengi).

En qualsevol cas, ho parlarem tot abans de res.

El preu de les sessions canvia, pel fet de ser online?

Depenent de quin sigui el cas el preu pot canviar, tenint en compte que si cal alguna mena de contacte físic per propiciar les millores, aquest no es podrà fer.

En parlarem personalment perquè quedi tot ben aclarit abans de res.

Dir també que si el servei que sol·licites és per analitzar una prova o per fer un assessorament personalitzat, el preu final es mantindrà.

14 de març del 2020