Sobre Pescaparaules

L’espai de Cardedeu dedicat a les paraules

Pescaparaules és el centre de logopèdia per a nens i nenes a partir dels 3 anys i per a adults que no poden expressar lliurement tot el que voldrien.

Sóc la Cristina, la responsable de tot plegat i el que t’ofereixo són sessions individuals de logopèdia basades en aconseguir:

  • Elaborar frases en les que pugui expressar tot allò que vulgui.
  • Llegir en veu alta qualsevol classe de text.
  • Pronunciar degudament, de manera que tothom m’entengui.
  • Tenir una conversa amb qui vulgui sense perdre el fil del que em diuen.
  • Poder deixar per escrit tot allò que desitgi, sigui llarg o curt.

Fem sessions individuals per atendre acuradament cada cas. Per això sempre es fa una primera visita abans d’iniciar la logopèdia o demanar qualsevol prova prèvia.

 

 

Com són les sessions?

Fem activitats específiques per entrenar la capacitat intel·lectual que volem estimular o recuperar. Imagina’t que es plantegen incògnites que s’han de resoldre. El paper del logopeda consisteix en guiar i si cal, donar pistes fins trobar el camí que condueix a la resposta.

Treballem molt mitjançant el sistema de punts, de manera que cada vegada que algú s’acosta a la resolució d’un plantejament, obté una peça que reforça la sensació que va pel bon camí. És per això que molts nens tenen la sensació que venen a jugar.

Si no hi ha cap negativa, a les sessions només hi ha dues persones: terapeuta i pacient.

Un aspecte que has de tenir molt present és que no fem classes de repàs escolar. No som mestres i no tenim la formació per ensenyar la matèria que es fa a l’aula. En logopèdia el que es busca és que l’alumne aprengui per sí sol, sense necessitar l’ajut de ningú.

De fet, al centre busquem la manera perquè el teu fill focalitzi els seus esforços en comunicar-se (verbalment sempre que sigui possible), i per tant no se’ls demana que posin atenció a aspectes d’educació bàsica com seria per exemple seure recte a la cadira o guardar les joguines. Pensa que sovint també trenquem algunes normes socials per donar més joc a l’activitat plantejada.

Una de les prioritats és que deixi de dependre de tu. Aconseguim que ell/a s’expressi lliurement perquè ens comprometem a “no fer-li peixet” i demanar-li tant com pugui donar sempre tenint en compte fins on pot arribar.

Quant temps haurà d’anar al logopeda?

El temps que ha d’anar al logopeda un nen o un adult varia en funció de cadascú.

Tot i així em puc aventurar i dir-te que et trobaràs amb una de les dues situacions (te les explico pels teus fills, però també són aplicables pels adults).

          El teu fill haurà d’anar al logopeda durant uns mesos i prou

En aquest cas, la dificultat que presenta està poc arrelada i per tant quan se li ensenyin noves tècniques trigarà poc temps en interioritzar-les i assolir les millores desitjades.

Calcula que, venint regularment un cop a la setmana, el temps que haurà d’anar al logopeda serà d’uns 6 mesos

Aquesta és la situació ideal perquè significa que el problema no ha arribat a cronificar-se. Per això és important no deixar-ho per més endavant i consultar de seguida que aparegui el dubte.

          El teu fill haurà d’anar al logopeda durant anys

En aquest segon cas, la dificultat que presenta està bastant arrelada i per tant el nen es resistirà a aprendre les noves tècniques que se li presentin.

Aquesta resistència és inconscient i forma part de les dificultats pròpies sbre l’aprenentatge de les paraules.

Calcula que podeu estar anys venint a logopèdia.

 

Quan ja sabem que el tractament va per llarg -i es dona la situació-, es combina la periodicitat amb la que es fa logpèdia.

El que et puc assegurar

M’agrada treballar amb les paraules, i si detecto que no et puc ajudar t’ho faré saber ben aviat.

Sempre proposo una primera visita per situar-nos i valorar la necessitat real. Anirem al gra.

Si sou constants, els primers canvis apareixeran abans dels 3 primers mesos d’haver començat les sessions.

Fer logopèdia és una de les millors inversions que pots fer pel vostre futur. Mira què en diuen les famílies que ja han vingut aquí.