Dedica 2 minuts al dia a fer exercicis per millorar la velocitat lectora amb els teus fills.

Aquesta activitat és apte per aprendre a unir més ràpid les síl·labes.

Per fer aquesta activitat necessites que el teu fill/a ja conegui les lletres de l’abecedari.

Com funciona: el teu fill llegirà en veu alta i tu seràs qui passarà la diapositiva, però només ho faràs quan la lectura sigui correcta.

Cada vegada que us trobeu amb una diapositiva en color atureu-vos i demana-li si vol seguir llegint o prefereix fer un descans.

Pots aprofitar aquestes diapositives amb colors per cronometrar el temps que triga d’una a altra i d’aquesta manera saber si hi ha millores des que vàreu començar.

Observaràs així si cada vegada llegeix més ràpid, si hi ha un estancament o per contra disminueix la seva velocitat de lectura habitual (indicador d’esgotament o de salt en l’aprenentatge proper -en aquest últim cas hauries d’observar millora considerable en poques setmanes o dies-).

Nota: aquesta mena d’activitats també són aptes per una persona adulta que vol re-aprendre a llegir tenint en compte que parteix pràcticament de zero.

Com ha anat?

Pots repetir aquestes activitats tantes vegades com ho necessiteu.

Recorda que acabar bé és molt important, amb els ànims ben amunt.

Així que és molt més beneficiós fer poc i bé (i repetir l’activitat tot el temps que calgui) que no passar ràpidament al següent nivell i acabar esgotats.

Aquí tens una activitat igual, però més difícil donades les característiques de les síl·labes que apareixen a les diapositives.

Com ha anat?

Repetiu l’activitat tantes vegades com vulgueu i recorda que podeu acabar-la en qualsevol moment.

I si ja esteu llestos, aquí sota tens la diapositiva més difícil.

És bastant més complicada que l’anterior, així que et recomano que la feu només si ja teniu ben assolides les dues primeres presentacions.

Què tal ha anat?

Recorda que fer errors aquí és molt més habitual així que no t’amoïnis si trigueu més temps en fer totes les diapositives.

M’expliques com us ha anat?

M’agradarà molt llegir-te 🙂

Add A Comment